Οι καρποί της αφθονίας / 6 & 7 Μαϊου 2017

rodiΣε μία εποχή που στην επικαιρότητα επικρατούν οι οικονομικές ειδήσεις (στην καταστροφική τους εκδοχή), η σχέση των ανθρώπων με την αφθονία δοκιμάζεται σε υλικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Οι άνθρωποι πλέον «εκπαιδεύονται», όχι μόνο στην έλλειψη χρημάτων και στην οικονομική απελπισία, αλλά κυρίως στην πεποίθηση πως δε μπορούν, δεν πρόκειται και δεν τους αξίζει να έχουν χρήματα. Όλοι δέχονται επιθέσεις φόβου και πολλοί λυγίζουν και βυθίζονται στην αδράνεια και στην απόγνωση.

Είναι καιρός να ξαναθυμηθούμε πως η αφθονία είναι πρωτίστως προσωπική επιλογή, σύνθετη μεν και πολύπλοκη, αλλά όχι ανέφικτη. Είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στη βάση μας, να επανεξετάσουμε τους προγραμματισμούς και τις πεποιθήσεις μας, για να αντιληφθούμε πόσο έχουν σήμερα αλλοιωθεί, και να ευθυγραμμιστούμε (ξανά) με την αφθονία.

Η προσέλκυση, η διατήρηση και η ανάπτυξη της ευημερίας, καθώς και τα εμπόδια που την αναστέλλουν βρίσκονται στον πυρήνα του σεμιναρίου. Παράλληλα, θα επεξεργαστούμε και άλλα προσωπικά θέματα των συμμετεχόντων, με τη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: