Ζωή σε ισορροπία / 4 & 5 Φεβρουαρίου 2017

bicycleΌλοι μας βιώσαμε σχέσεις και γεγονότα που μας σημάδεψαν και προσδιόρισαν τους βασικούς ρόλους της ζωής και της ταυτότητάς μας. Έτσι, άλλοι άνθρωποι προσπαθούν λ.χ. να είναι διαρκώς χαρούμενοι, απωθώντας καθετί λυπητερό και άλλοι ανησυχούν για τις συμφορές που τους απειλούν, αδυνατώντας να νοιώσουν κάτι αισιόδοξο. Και οι μεν και οι δε ζουν μονόπλευρα, χωρίς ουσιαστική εσωτερική γαλήνη, παρά με επίμονη προσπάθεια να μη μετακινηθούν από το σημείο της οικείας τους (αν)ασφάλειας.

Ζούμε επομένως τη ζωή μας αξιολογώντας την, κρίνοντάς την και κατατάσσοντας τις εμπειρίες που μας προσφέρει σε φιλικές ή εχθρικές, αντί να αντιληφθούμε ότι απλά συνυπάρχουν και συνεργάζονται. Το θετικό και το αρνητικό, η χαρά και η λύπη, η νίκη και η ήττα εναλλάσσονται. Σε μας απομένει να σταθούμε ανάμεσά τους με αποδοχή και να ανακαλύψουμε εκεί ένα νέο σημείο, αυτό της ισορροπίας, της αγάπης, της γαλήνης και της σοφίας.

Στο σεμινάριο του Ιανουαρίου θα εμβαθύνουμε και θα αναδείξουμε την αξία αυτής της ουσιαστικής θέσης ισορροπίας. Παράλληλα θα επεξεργαστούμε και άλλα προσωπικά θέματα των συμμετεχόντων, με τη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: