Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει … συχνότερα! / 25 & 26 Ιουνίου 2016

smiley-1159562Όλοι διαθέτουμε την ικανότητα του χιούμορ. Δεν είναι όμως σε όλους το ίδιο καλλιεργημένη και αυτό αυτονόητα διαφοροποιεί τον τρόπο που ζούμε και επικοινωνούμε.

Είναι ευκολότερο να γελάσουμε με κάτι αστείο, παρά να παράξουμε ένα αστείο. Είναι επόμενο, εφόσον δεν έχουμε ασκηθεί σε αυτό, υποτιμώντας τον κανόνα πως το γέλιο είναι εργαλείο επιβίωσης. Απαιτείται επιθυμία και εστίαση, ώστε να εντοπίσουμε το αστείο που συμβαίνει ανάμεσα στα τόσα σοβαρά που ξεχωρίζουν στα μάτια μας

Αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στην εξωτερική πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της εσωτερικής μας πραγματικότητας. Ένα γεγονός επομένως, μας είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο, ανάλογα με το πώς εναρμονίζεται με παρόμοιες εμπειρίες μας. Στην κατάταξη των προσωπικών μας εμπειριών σε ευχάριστες ή δυσάρεστες, το χιούμορ παίζει καθοριστικό ρόλο.

Αυτή τη δεξιότητα θα μελετήσουμε στο σεμινάριο, παράλληλα με άλλα προσωπικά θέματα των συμμετεχόντων, που θα επεξεργαστούμε με τη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: