Πόσο μόνοι, πόσο μαζί. / 5 & 6 Δεκεμβρίου 2015

ζευγάριΣτις σχέσεις δοκιμάζονται οι αποστάσεις, οι ταυτότητες και οι ελευθερίες. Ο έρωτας στην αφετηρία τους εξιδανικεύει τον άλλον. Η αγάπη στη συνέχεια δοκιμάζει τον καθένα στο πόσο καλά εκπαιδευμένος είναι στη δημιουργία και διατήρηση μίας σχέσης. Προκειμένου να μη χάσει τον άλλον, μπαίνει στη σχέση και υποτάσσεται ή μπαίνει στη σχέση και κυριαρχεί; Πού βρίσκεται ο πραγματικός εαυτός; Ποιος αποφασίζει για τον τρόπο συμμετοχής στη σχέση; Ο ενήλικος ή ο παιδικός εαυτός;
Τέτοια ερωτήματα φωτίζουν την ποιότητα και προσδιορίζουν τη δύναμη της σχέσης. Από το πώς οι δύο συμβάλουν, η σχέση μπορεί να γίνει καταπακτή που θα σε ρουφήξει ή λιβάδι ελευθερίας. Μίας ελευθερίας, ολότελα συμβατής με τη συντροφική δέσμευση.
Στη σχέση αναπτύσσονται δυνάμεις εγγύτητας και απόστασης, δημιουργίας και καταστροφής. Οι σύντροφοι συναντιούνται μαζί με τους φόβους και τις επιθυμίες τους και συχνά προσδιορίζονται μέσω αυτών.
Στο σεμινάριο θα εμβαθύνουμε στις περιοχές της ατομικότητας και συντροφικότητας, προκειμένου να αναγνωρίσουμε προσωπικά λάθη και μοτίβα. Παράλληλα, με τη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης, θα επεξεργαστούμε και άλλα προσωπικά θέματα των συμμετεχόντων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: