Σχετίζομαι, άρα υπάρχω… ξανά. / 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014

Επαναλαμβάνεται το Δεκέμβριο το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στην Αθήνα. Το διήμερο του Οκτωβρίου ο αριθμός των συστημικών αναπαραστάσεων ήταν τέτοιος που δεν επέτρεψε αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί η παρουσίαση του κυρίως θέματος «Σχετίζομαι, άρα υπάρχω». Έτσι, στην επανάληψή του θα ωφεληθούν και οι συμμετέχοντες του Οκτωβρίου, αλλά και νέοι συμμετέχοντες.

Systemic Solution

Business icon. Handshake.Οι σχέσεις είναι τα δομικά υλικά της ζωής. Μεταβάλλοντας τις σχέσεις μας, εξελίσσουμε τη ζωή μας και αντιστρόφως. Νέοι άνθρωποι έρχονται, παλιοί φεύγουν ή παραμένουν κι αυτοί εξελισσόμενοι, σε μία παράλληλη πορεία.
Σε αυτή τη βάση, εύκολα συνειδητοποιούμε τη σημασία των σχέσεων που επιλέγουμε στη ζωή μας για να συναναστρεφόμαστε απλά ή και για να δημιουργούμε δεσμούς περισσότερο στενούς.
Όπως καθετί ζωντανό, έτσι και οι ωφέλιμες σχέσεις χρειάζονται τροφή για να επιβιώσουν και να παραμείνουν υγιείς. Ποιες ποιότητες και ιδιότητές μας αποτελούν τη σωστή συναισθηματική τροφή για τις σχέσεις μας; Αντιθέτως ποιες συμπεριφορές-ρόλοι τις δηλητηριάζουν; Με ποιες προϋποθέσεις ευημερούν οι ισορροπημένες σχέσεις; Πώς παραμένουν οι σχέσεις μας λειτουργικές; Πώς θα αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους με τους οποίους η σχέση θα είναι αμοιβαία ωφέλιμη;
Οι υγιώς σχετιζόμενοι άνθρωποι συνδημιουργούν όμορφες πραγματικότητες. Σε αυτό θα ασκηθούμε στο σεμινάριο του Οκτωβρίου. Παράλληλα, με τη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης, θα επεξεργαστούμε και άλλα προσωπικά θέματα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 56 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: