Η ζωή είναι ωραία … αρκεί να το θέλουμε. / 14 & 15 Ιουνίου 2014

HiResΗ ζωή είναι ωραία και έτσι εμείς νοιώθουμε όμορφα ή εμείς νοιώθουμε όμορφα και έτσι η ζωή γίνεται ωραία; Ποιος διαμορφώνει και ευθύνεται για τη ζωή που ζούμε και κυρίως για τον τρόπο που αισθανόμαστε; Ποια είναι και πού βρίσκεται η πηγή της χαράς και πώς θα φτάσουμε εκεί για να ξεδιψάσουμε με το νερό της;
Η χαρά είναι μια φυσική ανθρώπινη εσωτερική δραστηριότητα, γι αυτό – και σε υγιείς συνθήκες – είναι πιο ελκυστική από τον πόνο. Δρα θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι θεραπευτική. Απελευθερώνει αντιγηραντικές ορμόνες και είναι ανανεωτική. Ενθαρρύνει τις νοητικές λειτουργίες και ευνοεί τη μάθηση. Βοηθά σε διαυγείς σκέψεις και αποφάσεις και οδηγεί στην επιτυχία.
Η χαρά είναι επιλογή, όπως και το αντίθετό της. Οι ψυχικές μας εκκρεμότητες, οι συστημικές μας αφοσιώσεις, οι αρνητικές μας πεποιθήσεις και η ελλιπής μας εκπαίδευση στη χαρά αποπροσανατολίζουν την πυξίδα μας.
Στο σεμινάριο θα αναζητήσουμε τη χαμένη χαρά και θα ασκηθούμε στην καθημερνή βίωσή της. Παράλληλα, με τη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης, θα επεξεργαστούμε και άλλα προσωπικά θέματα των συμμετεχόντων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: